Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel mellé
(511 db)

Magyaros krumplifőzelék

A finomra metélt szalonnát zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradékon megpirítjuk a kis kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát, a finomra vágott fűszereket és fél deci vízzel ... tovább

Magyaros tökfőzelék

A tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait kaparjuk ki és a húsát gyaluljuk le. A gyalult tököt sózzuk le és hagyjuk állni 15-20 percig. A hagymát vágjuk apróra, a paprikát és a paradicsomot kis kockákra, a kaprot ... tovább

Majonéz

A hozzávalókat tartsuk szobahőmérsékleten. Egy mélyebb edénybe tegyük bele a tojássárgáját, majd kézi habverővel vagy robotgéppel keverjük el az ízesítőkkel. A további eljárásra több lehetőségünk van, én megtanultam egy ... tovább

Majonézes sárgarépasaláta

A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk vagy zöldséggyalun legyaluljuk. Ízlés szerint hagyjuk nyersen vagy forrásban lévő, sós vízben főzzük egy-két percig. Ekkor lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Keverjük össze az öntet ... tovább

Majonézes-turbolyás újburgonya saláta

A nagyobb szemű újburgonyát jól megmossuk, majd leszárítjuk. Az olajat elkeverjük sóval, borssal, a babérporral, majd összeforgatjuk a burgonyával. Egyenként alufóliába csomagoljuk és 190 fokra előmelegített sütőben, fél órát ... tovább

Mákos galuska (sós köret)

A burgonyát, héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és összetörjük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojássárgáját és sóval, borssal ízesítve, annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk. ... tovább

Mandulás párolt rizs

Vastag falú edényben olajat melegítünk, a mandulát beledobva aranybarnára pirítjuk. A mandulát szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékba a rizst beleöntjük, folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. ... tovább

Mangó chutney

A paprikát gázlángon vagy platnin körbesütjük és a héját hideg víz alatt lehúzzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ráhintjük a cukrot és ha felolvadt, belekeverjük a reszelt gyömbért, a finomra vágott ... tovább

Mangoldpüré

A mangoldot megmossuk, szárastul vékony csíkokra vagdaljuk és a felforrósított vajon megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük és ha megpuhult felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Szárazabb sült ... tovább