A felhevített olajban gyengén átpirítjuk a finomra metélt hagymát, a kis darabokra vágott húst és a felkarikázott répaféléket. Ne barnítsuk meg, csak fehéredjen ki a hús. Ekkor öntsük fel vízzel és főzzük félpuhára, közben ... tovább
A csirkeaprólékot, a máj kivételével, bő vízben felforraljuk, majd csendes tűzön fél órát gyöngyöztetjük. Még az elején hozzátesszük a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a szemesborsot és sózzuk. Fél órát főzzük. ... tovább
A gyökérzöldségeket apróra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, majd, a felhevített olajon átpároljuk. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát és a paradicsomot, végül a zúzott fokhagymával és a babérlevéllel ízesítjük. ... tovább
A vajat, az olajjal felhevítjük, beledobjuk a karikára vágott hagymát, a kockára vágott répát és újburgonyát. Átpároljuk, majd felöntjük a zöldségalaplével. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Beleszórjuk a zöldborsót és ... tovább
A felforrósított olaj-vaj keveréken az apróra vágott húst, a felkarikázott újhagymát és zöldpaprikát elősütjük, majd felöntjük 2 liter vízzel vagy alaplével. Megfűszerezzük és rövid forralás után beledobjuk a karikára ... tovább
A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk, majd a felhevített vajon átpároljuk. Felöntjük liternyi vízzel, sóval, kevés borssal ízesítjük és félpuhára főzzük. Beledobjuk a zöldborsót, majd öt perc múlva beleszaggatjuk a ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felkockázott burgonyát belekeverve üvegesedésig sütjük. Hozzáforgatjuk a karikára szelt kolbászt és két perc pirítás után felöntjük bő liternyi vízzel. Sózva, ... tovább
A csülköt beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Kicsontozzuk, majd kockára vágjuk és félretesszük. A levét is megőrizzük. A babot is beáztatjuk, a csülökkel egy időben, de külön tálban.
Másnap, a ... tovább
A csontból és a zöldségekből alaplevet főzünk, majd leszűrjük. A felhevített vajon a finomra vágott kaprot és a lisztet megpezsgetjük, felöntjük a levessel és jól összeforraljuk. A tejfölt és a tojássárgájákat kevés levessel ... tovább
A felforrósított olajban pároljuk meg a félfőre vágott hagymát és a félkarikára vágott zöldpaprikát. Ha összeesett, hintsük rá a pirospaprikát és egy keverés után, öntsük fel vízzel. Dobjuk bele a répát, sózzuk, borsozzuk ... tovább