A szegfűszeget és a fahéjat a vörösborba dobjuk és felfőzzük, ha a felére beforrt egy liter vízhez szűrjük. a meghámozott, kicsumázott és feldarabolt körtéket a vízbe tesszük és roppanósan puhára főzzük. Közben, a csipet ... tovább
A zöldségeket vágjuk apró kockára, majd, a burgonya és a kel kivételével, tegyünk mindent egy megfelelő méretű fazékba. Két liter vízzel öntsük fel és lefedve, kis lángon főzzük három órát. Ekkor dobjuk bele a kockára ... tovább
Áztassuk be a felesborsót egy éjszakára. Másnap, egy lábosban, forró olajon kevergessük egy percig az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a fűszereket, a lecsepegtetett borsót, a kis kockára vágott sonkát és burgonyát. ... tovább
A kakast, a marhafartőt és a marhacsontot 7 l hideg vízbe tesszük fel főni. Amikor a leves felforrt, a tetejére feljövő habot szűrőkanállal eltávolítjuk, és ízesítjük sóval és egész borssal. Ezután hozzátesszük a zöldségeket ... tovább
A felhevített olajon átsütjük az apróra vágott szalonnát, megpirítjuk rajta a finomra metélt sonkát és a zöldségeket. Fűszerezzük, majd felöntjük a zöldségalaplével. Puhára főzzük és hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített ... tovább
A finomra metélt hagymát a vajon megpároljuk, majd rádobjuk a kicsire vágott zellert és burgonyát. Kicsit ezekkel is átfuttatjuk és felöntjük az alaplével. Közben fűszerezzük. Amíg fő, a tojásokat a zeller finomra vágott ... tovább
A szalonnát daraboljuk egészen apró kockára és lassú tűzön süssük zsírjára. A zsírban fonnyasszuk a hagymát rövid ideig. Adjuk hozzá a laska tésztát és szorgos kevergetés mellett pirítsuk meg. Hintsük rá pirospaprikát ha már ... tovább
A csirkecombokat kifilézzük és a csontokból, bőrökből 1 liter vízzel, kb. 1 óra alatt, alaplét főzünk. Sózni nem kell. A felhevített olaj felén átsütjük, a felkockázott combokat. A másik felén, az apróra vágott zöldségeket. ... tovább
A felhevített olajon süssük át a feldarabolt, héjától megfosztott kolbászt, tegyük félre, majd a zsiradékban pirítsuk át a hagymát és a zúzott fokhagymát. Dobjuk hozzá a feldarabolt répát és a zellert. Ha a zöldségek kis ... tovább
Öblítsük le a gombát, majd áztassuk be langyos vízbe. Fél óra múlva öntsük fazékba az alaplével együtt és főzzük két órát. Közben pirítsuk meg a vajon az apróra vágott hagymát és keverjük a levesbe. Sózzuk, borsozzuk meg ... tovább