Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel
(1395 db)

Tésztában sült elzászi pecsenye

Az élesztőt a meglangyosított, a cukorral elkevert tejfölben felfuttatjuk, majd egy nagy tálban, összegyúrjuk a tészta hozzávalóival és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikákra ... tovább

Tex-mex borda

A csontos sertéskarajt szeletekre vágjuk, sóval, borssal, cayenni borssal meghintve, a felforrósított olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. Kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékba dobjuk, a felkockázott hagymát, ... tovább

Texasi pizza

A felhevített olajon morzsásra sütjük a darált marhahúst, közben belekeverjük a kockára vágott sonkát és a gombát. A vége felé hozzákeverjük a fűszereket is. Hűlni hagyjuk. A formába terített tésztára rakosgatjuk a ... tovább

Thai fűszeres marha

A marhahúst tegyük a mélyhűtőbe 20 percre, így féldermedten, vékony szeletekre tudjuk vágni. Felszeletelés után, hagyjuk, szobahőmérsékletűre, melegedni. Közben a hagymaféléket vágjuk apróra, a félbevágott paradicsom belsejét ... tovább

Thai marhacurry

Vágjuk a marhahúst vékony csíkokra, majd forgassuk össze a liszttel. 4 evőkanál felhevített olajban, részletekben, süssük a húst barnára, ha elkészültünk, tegyük vastag falú vaslábasba a sült csíkokat, elkeverve egy felvagdalt ... tovább

Tintahalragu

A tintahalakat megtisztítom és darabokra vágjuk. A felforrósított olajban üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd beledobjuk a tintahalat és a lehéjazott, kimagozott paradicsomot. Sózzuk, ... tovább

Tiroli sertésmáj

Az ujjnyi csíkokra vágott sertésmájat lisztben megforgatjuk. A felforrósított olajban megsütjük, félretesszük, de melegen tartjuk. A visszamaradt olaj felében megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd ráöntve az ecetet, zsírjára ... tovább

Tiszai halászlé Kristóf módjára

A zsíron pároljuk meg a hagymát, ha megpuhult szórjuk rá a pirospaprikát és egy átkeverés után, öntsük fel vízzel. Körülbelül egy negyednyivel többel, mint amannyi levest szeretnénk. Amíg felforr, tisztítsuk meg és filézzük ki ... tovább

Tofu nyárs

A tofut, a cukkinit nagyobb kockára, a pórét 2 ujjnyi darabokra vágjuk. A gombafejeket egészben hagyjuk. Az olajba belekeverjük a fűszereket és összeforgatjuk a hozzávalókkal. Időnként megkeverve 1 órát állni hagyjuk, majd ... tovább

Tojásos nokedli

Egy egész tojást, egynek a sárgáját vízzel összekeverem (kb. 4 decivel), ne tegyük bele az összeset amíg a tészta állaga nem alakul ki. Sózom, majd belekeverem a lisztet. Nem túl kemény masszává keverjük, de nem szabad alaposan ... tovább