Az édes káposztafejet megfőzzük, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel.
A lapockát ledaráljuk, összekeverjük az előfőzött rizzsel, bőven borssal és ízlés szerint megsózzuk. Kicsi, tölcsér alakú gombócokat ... tovább
Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a kis kockára darabolt paprikát és a fűszereket. Ha a paprika összeesett, rádobjuk a darabolt paradicsomot, ... tovább
A babot bő vízben egy éjszakát áztatjuk. Majd friss vízben sóval, borssal, babérral és szemes borssal ízesítve, majdnem puhára főzzük. A vékonyra szeletelt kolozsvári szalonnát zsírjára sütjük Belekeverjük a finomra vágott ... tovább
A filézett pulykamellet sűrűn megtűzdelem a hosszú csíkokra vagdalt füstölt szalonna felével és a megtisztított fokhagymagerezdekkel.
A megmaradt szalonna apróra vágott darabkáit alufóliára teszem, ráfektetem a kívülről ... tovább
A tüdőt, a szívet és a nyelvet egészben, bezöldségelt, sós vízben felteszem főni, lehetőleg kuktában, így kb. fél óra. A lébe beleteszem az egész hagymákat, egy fűszerzacskóba rakom a babérleveleket, az egész borsot, a ... tovább
A csirkemellet dobókockányira vágjuk, majd a liszttel, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A félretett vaj olaj keveréken átsütjük, majd félretesszük. A sütőzsiradékon átpirítjuk a hagymaféléket, belekeverjük a curryt, a ... tovább
Két evőkanál olajon süssük el a szardellafiléket, majd dobjuk rá a darált húst, kevergetve süssük fehéredésig. Közben adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a kifacsart levét és a kakukkfüvet. Sóról nem írok, mert a szardella ... tovább
A szépen megformázott szarvasgerincet vékonyan megkenjük olajjal és a jól összekevert fűszerekbe forgatjuk, majd a vékony baconszeletekbe tekerjük és alufóliával szorosan, két rétegben becsomagoljuk. Néhány órát, esetleg egy ... tovább
Az apró kockára vágott szarvashúst elkeverjük a fűszerekkel, a só kivételével, majd leöntjük a borral. Egy éjszakán át, hideg helyen pihentetjük. A finomra vagdalt vöröshagymát, a gyengén megsütött baconnal összepirítjuk, majd ... tovább
Ehhez recepthez a tészta kétszeresét készítsük el. Majd béleljünk ki vele egy püspökkenyér formát, úgy, hogy a szélén jócskán túllógjon. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, keverjük bele a zúzott ... tovább