Sült pulykacomb marsalával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kávéskanál
kukoricaliszt |
349 |
9.6 |
3.1 |
70.2 |
5.5 |
0 |
1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 dkg
szarvasgomba |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 dl
marsala |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1,5 kg
pulykacomb |
115 |
20.5 |
3.6 |
0.4 |
0 |
75 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Vagdossuk be a pulykacombok bőrét, és tűzdeljük meg a szarvasgombával. Készítsünk páclét a borból
és a gomba konzerv levéből. Pácoljuk 3 órán át a combokat, időnként megforgatva, majd vegyük ki, itassuk le. Tegyük a combokat egy vajjal jól megkent alufóliára, ízesítsük sóval, borssal, majd csomagoljuk be. Melegítsük a sütőt 160 fokra, és süssük a combokat egy órát, majd fordítsuk meg és süssük még egy órát. Egy kis lábasban keverjük össze a páclét a tejszínnel és adjuk hozzá a kukoricalisztet. Lassú tűzön addig kevergessük, amíg besűrűsödik, ízesítsük sóval, borssal. A felszeletelt pulykacombot előmelegített tálon, a mártással leöntve tálaljuk.
Ajánlott köret párolt gomba, zellerpüré.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)