A lilahagymát és a fokhagymát lereszeljük. A tonhalat lecsepegtetjük, hozzáadjuk a lime lereszelt héját és a kicsavart levét. A többi hozzávalóval elkeverve finomra törjük. Tálalás előtt két órát hűtőben pihentetjük.Friss ... tovább
A hentest kérjük meg, hogy a szalonna bőrét vágja le és szeletelje a szalonnát vékonyra. Ezzel béleljük ki a formát, úgy, hogy a tetejére is rá tudjuk hajtani. A felhevített zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a ... tovább
A tojásokat keményre főzzük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük, a zsiradékot 3 részre osztjuk. A fűszereket megőröljük és a felcsíkozott májra szórjuk. A zsiradék első harmadában ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra kockázott szalonnát. Rádobjuk a felvágott hagymát és a kis darabokra vágott májat. Átsütjük és közben fűszerezzük, zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, sóval és borssal. Ha ... tovább
A maradék sült vagy főtt kacsahúst kicsontozzuk és apró kockákra vagdaljuk. A rizst a szokásos módon megfőzzük és kihűtjük. A hozzávalókból mártást készítünk, ízlés szerint hígítva a mandarinbefőtt levével. Keverőtálba ... tovább
A mangold levelét levágjuk (másra használjuk fel) a szárát, alaposan megmossuk, hártyáját gondosan lehúzzuk, a szárakat 2 ujjnyi darabokra vágjuk.
Vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, a mangold szárat, a karikára ... tovább
Tulajdonképpen, a maradék sült felhasználására született ez a recept. A sült húst, ha szükséges, csontozzuk ki. A mangoldot, ha nem egészen zsenge, sós vízben főzzük elő pár percet. Ha kihűlt, jól csavarjuk ki a nedvességet ... tovább
A finomra metélt hagymát megpároljuk a forró olajon, hozzáadjuk a darált húst és kevergetve morzsásra pirítjuk. Beletesszük a kis kockára vágott zöldségeket és ezekkel is összepirítjuk. Kevés vizet hozzáadva félpuhára ... tovább
A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Lecsepegtetjük és kétujjnyi darabokra vágjuk. A fehérbabot leöblítjük és szintén lecsepegtetjük. A koktélparadicsomot negyedeljük. A ... tovább
A forró olajban pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a darált marhahúst és kevergetve süssük fehéredésig. Öntsük fel a húsalaplével, sózzuk meg és takarékon főzzük puhára. A főzés utolsó ... tovább