A muskotályos fehérbort felére beforraljuk, majd beletesszük a meghámozott, cikkekre vágott őszibarackot, az akácvirágot és 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, valamint a befőzőcukrot és még 3-4 percig forraljuk. Tiszta üvegekbe ... tovább
A cukorból és 3 dl vízből szirupot főzünk, beletesszük a szárától megtisztított meggyet, majd felforraljuk és hűlni hagyjuk. A meggyet szűrőkanállal üvegekbe tesszük és a levet felére beforraljuk, a lébe keverjük a mustárt, ... tovább
A citrom héját lereszeljük és a mustba dobjuk. A levét kicsavarjuk és egy tál vízbe öntjük. Ebbe tesszük az almadarabokat, hogy ne barnuljanak meg. A meghámozott almát kicsumázzuk és gerezdekre vágjuk. A mustot a cukorral és a ... tovább
Az almát hámozd meg és kockázd fel, a narancsok belsejét levestől, húsostól vájd ki ( alaposan ), tedd a gyümölcsöket egy fazékba, locsold meg a citrom és lime levével és főzd min. egy óra hosszáig. Kavargatás közben fűszerezed ... tovább
A narancsok sárga héját vékonyan levágjuk, majd a fehér részt eltávolítjuk a gyümölcsről és apróra vágjuk a gerezdeket. Két deci vízzel felöntve puhára főzzük, ha szükséges kevés forró vizet adhatunk hozzá. Hagyjuk ... tovább
A megtisztított gyöngyhagymát sós vízbe 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Az egy liter ecetet a fűszerekkel és némi sóval felforralunk, a hagymát és a megtisztított fokhagymát két percig főzzük benne. A hagymát üvegekbe ... tovább
A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra, a karfiolt szedjük rózsáira. Az ecetet forraljuk fel a fűszerekkel és a zöldségeket, részletekben, főzzük benne tíz percig. Rakjuk gusztusosan üvegekbe, végül öntsük fel ... tovább
A hibátlan, nem túl érett őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk és erősen citromos vízbe rakjuk. Ha mindet meghámoztuk, lecsepegtetjük a gyümölcsöt. Széles szájú üvegekbe rakjuk úgy, hogy minden sor gyümölcsre félujjnyi ... tovább
A befőtthöz kemény, kissé éretlen barackot válasszunk. Forró vízbe mártva meghámozzuk, majd félbevágva kimagozzuk. A citromlét lábasba öntjük és a barackokat ebbe forgatjuk és végül annyi vízzel öntjük fel, hogy a barackokat ... tovább
A kemény, hibátlan barackokat kimagozzuk és gerezdekre vágjuk, ízlésünk szerint meg is hámozhatjuk, de hámozatlanul finomabb. A barackdarabokat egy tál hideg vízbe dobáljuk, melybe előzetesen belecsavartuk egy citrom levét. Ha kész ... tovább