Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Édességek
(468 db)

Szilvás lepény

Az élesztőt a meglangyosított tejben kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 8 dkg cukorral és 8 dkg vajjal, ha az edény falától elválik a tészta, letakarva, langos helyen fél órát kelesztjük. ... tovább

Szilvás lepény ribizlilekvárral

A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt kevés tejben feloldjuk, cukorral összekeverjük, a mélyedésbe öntjük. Letakarva 15 percig kelesztjük, majd a többi hozzávalóval, a maradék tejjel, cukorral, ... tovább

Szilvás pizzakalács

Mindig szobahőmérsékletű hozzávalókkal dolgozzunk. Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a ... tovább

Szilvás rizsgombóc

A rizst csipetnyi sóval és 3 deci vízzel addig főzzük, amíg a levét elfövi, ekkor ráöntjük a tejet és, ha újra felforrt, a lángot eloltva, fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük bele a cukrot és két tojást. Ha a massza túl ... tovább

Szilvás-fahéjas muffin

A tojást a cukorral és a tejjel elkeverem, majd beleforgatom a sütőporral és a kakaóporral összeszitált lisztet, végül belekeverem az olvasztott, de nem meleg vajat. A kimagozott szilvákba a mag helyére késhegynyi fahéjat és egy ... tovább

Szlovák fánk

A langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalóval és annyi langyos vízzel, hogy lágyabb tésztát kapjunk jól kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett kézzel vékonyra húzzuk és ... tovább

Szőlős túrótorta borzselével

A lisztet a sóval és a cukorral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk a tojást és néhány kanál hideg vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát. Az alját ... tovább

Szőlős-diós rétes

A diót szárazon megpirítom, majd ledarálom, elkeverem a fahéjjal és a cukorral. Az almát lereszelem. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd meghintem morzsával, ... tovább

Szőlőtorta

A szőlőt mossuk meg, szemezzük le, magját távolítsuk el. A vajat a cukorral keverjük habosra. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, a kukoricalisztet és keverjük addig amíg ... tovább

Tejespite

Egy tűzálló tálat a zsírral kikenünk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól elkeverjük, majd a tálba öntjük. A forró sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A felmelegített, szükség esetén ... tovább