Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Tészták
(670 db)

Mákos nudli szilvareszterrel

A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a vörösbort és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. ... tovább

Mákos pite

A lisztből, vajból, tojássárgájából, sütőporból és tejfölből tésztát gyúrunk. A tésztát kinyújtjuk tepsibe rakjuk és megkenjük lekvárral. A tojásfehérjét felverjük pici sóval és ha kemény a hab hozzáadjuk a vanília ... tovább

Mákos rácsos

Az egész tojás és a lekvár kivételével, a hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Hűtőben fél órát pihentetjük, majd kétharmad-egyharmad arányban elosztjuk. A nagyobbik rész kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tepsit, ... tovább

Mákos rétes

A tejet forraljuk fel és kevergetve oldjuk fel benne a cukrot és a sót, majd adjuk hozzá a mákot és a citrushéjakat. Hagyjuk kihűlni, ha a töltelék túl híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverhetünk hozzá. Az egyik réteslapot enyhén ... tovább

Mákos-meggyes piskótatekercs (gluténmentesen)

A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, és a vajjal. Hozzá keverjük a mákot, a citrom reszelt héját, a csipetnyi sót, majd lazán bele keverjük, a habbá vert, tojás fehérjét. A sütőpapírral ... tovább

Málnás omlett

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és ezzel is jól kikeverjük. Részletekben, felváltva beleforgatjuk a liszt-keményítő keveréket és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral ... tovább

Mami rétese (rétestészta másképp)

A hozzávalókból, némi vízzel, gyúrj sima tésztát. Ne legyen se túl kemény se túl lágy. Kicsit hagyd pihenni. Osszad 6 egyforma részre, dolgozd kis, sima gombócokká és nyújtsd egyforma körökre. 15 dkg zsírt keverj 3-4 kanál ... tovább

Mandulapatkó

A darált mandulát, a lisztet, a 6 deka porcukrot és a sót összeszitáljuk. A tojásokkal habosra keverjük a margarint. A lisztkeverékkel összegyúrjuk és ujjnyi hosszú, centi vastag rudakká formáljuk. A két végét elvékonyítva kifli ... tovább

Mandulás keksz

Gyors mozdulatokkal gyúrjuk tésztává a hozzávalókat, majd fóliába tekerve, hűtőben pihentessük egy órát. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, majd szaggassuk ki, tetszőleges formákkal. Kenjük le a kekszek tetejét felvert ... tovább

Mandulás kétszersült

A mandulát szárazon, kissé megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a citromhéjat és a mandulát. Vajjal kikent, lisztezett ... tovább