A lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport tegyük késes robotgépbe, majd keverjük át. Adjuk hozzá a vajat és keverjük morzsásra. Beletéve a két tojássárgáját dolgozzuk tésztává. Gyúrjunk belőle gombócot és fóliába tekerve, ... tovább
Keverd össze egy tálban a tejet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és az olajat. Egy másikban a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd mindezt keverd hozzá a tejes mixhez.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 ... tovább
A langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel, evőkanálnyi sóval és az olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipót csinálunk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat megkenjük a következő krémmel: 3 ... tovább
Vajazzuk ki a muffinformát vagy béleljük ki papirkapszlival. Melegítsük be a sütőt 180 fokra, lehetőleg nem légkeverésesre, mire összekeverjük a tésztát, jó is lesz.
Az olajat a cukorral robotgéppel keverjük ki. Ezután keverjük ... tovább
A vajat habosra keverjük először a porcukorral, majd a sóval, a vaníliával és a tojásokkal. Hozzágyúrjuk a lisztet. Késfok vastagságúra nyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk. A leeső darabokat gyúrjuk össze és ismét ... tovább
A tört burgonyához keverjük a fűszereket és a lisztet a tejjel felfuttatott élesztővel összegyúrjuk és ujjnyira nyújtjuk. Kelni hagyjuk egy órát, majd forró olajban oldalanként, két-három percig sütjük. Lecsepegtetve tálaljuk. ... tovább
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 3 deka vaj kivételével, a hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk. A maradék vajat megolvasztjuk és ecsettel megkenjük a tészta tetejét, majd félbehajtjuk. Kissé ... tovább
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. Ezt követően, a maradék tejjel, a liszttel, a tojással és a sóval, esetleg kevés langyos vizet hozzáadva lágy galuskatésztává keverjük. Langyos helyen kb. fél órát kelesztjük, majd ... tovább
A meglangyosított tejbe keverjük a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. Felfuttatjuk, majd elkeverjük a liszttel és a sóval. Fél órát kelesztjük, majd, egy evőkanálnyi kivételével, belekeverjük az olajat és a szódavizet. Negyedórát ... tovább
A kenyerek mindkét oldalát forró vasserpenyőben, szárazon, világos barnára sütjük. A szeletek héját levágjuk és átlósan feldaraboljuk, majd lapjában félbe vágjuk. Ha hirtelen sütjük, a középső rész puha marad és könnyen ... tovább