Karobmázas vegán piskóta
Hozzávalók
Vegán piskóta
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2.5 dl
növényi tej |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
1/2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
1 teáskanál
vanília kivonat |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
25 dkg
teljes kiőrlésű tönkölyliszt |
323 |
14 |
3 |
59 |
8 |
0 |
1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 mokkáskanál
szódabikarbóna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Karobmáz
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 ml
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
80 ml
bio margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
teljes kiőrlésű tönkölyliszt |
323 |
14 |
3 |
59 |
8 |
0 |
160 ml
karobpor |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Vegán piskóta
Keverd össze egy tálban a tejet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és az olajat. Egy másikban a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd mindezt keverd hozzá a tejes mixhez.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt sül meg.
Karobmáz
Egy kis edényben keverd össze a 80 ml vizet és a lisztet, majd közepes tűzön főzd, míg besűrűsödik. Ha kicsit hűlt keverd hozzá a margarint, a barnacukrot (esetleg néhány csepp steviát) és a karobport és ezzel vond be, a szintén kihűlt tortát.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)