Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Hidegkonyhai készítmények
(314 db)

Borjú pástétom

A borjúhúst, a tokaszalonnát és a fűszereket bezöldségelt vízben egy órát abáljuk. Leszűrjük és a lében a májat 20 percig főzzük. Közben két tojást keményre főzünk. A zsemléket megáztatjuk a főzőlében és kicsavarjuk. A ... tovább

Borjúcomb tonhalmártással

Ez az étel vitello tonnato néven ismert az olasz konyhában, előételként vagy könnyű vacsorának tálaljuk. Szép, hosszúkás combdarabot válasszunk, majd tegyük fazékba és öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Vegyük ki a ... tovább

Boros káposztasaláta

A megtisztított és vékonyra gyalult káposztát forrásban lévő, sós vízzel leforrázzuk. 3 perc múlva szűrjük le, mint a tésztát és csepegtessük le. Amíg hűl, keverjük habosra az öntet hozzávalóit és forgassuk össze a ... tovább

Brokkolisaláta

A brokkolit sós, enyhén cukros vízben roppanósra főzzük. Rózsáira szedjük, majd a szárakat levágjuk és kis darabokra aprítjuk. A majonézt és joghurtot jól elkeverjük és a fűszerekkel ízlésünknek megfelelően ízesítjük. A ... tovább

Buggyantott tojás (alaprecept)

Méltatlanul mellőzött tojásétel, mely remélhetőleg visszanyeri a helyét, a mindennapi étkezésben. Hiszen, a tojást is, mint fő koleszterinforrást, az embert mérgező étket, rehabilitálják a modern konyhában. Sokoldalúsága ... tovább

Calabriai sózott paradicsom

Függőleges falú edényre lesz szükségünk, melybe bele tudunk helyezni egy fedőt vagy tányért. A még éretlen paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk. Az edénybe rétegezzük, rétegenként bőségesen megsózzuk és meghintjük őrölt ... tovább

Caprese saláta

A vékonyra szeletelt paradicsom és mozzarella szeleteket, egymást fedve, egy tálon körberakjuk, de használhatunk minimozzarellát és koktélparadicsomot is. Meghintjük apróra vágott bazsalikomlevelekkel, némi sóval, borssal. Bőven ... tovább

Carpaccio süllőből

A süllőfiléket vágjuk hajszálvékony szeletekre. A citrom kicsavart levéből és az extra szűz olívaolajból, némi só és bors hozzáadásával, keverjünk páclevet és forgassuk össze a süllőszeletekkel. Lefedve 20 percig hagyjuk ... tovább

Cézár saláta

A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd darabokra tépkedjük. A kenyér héját vékonyan vágjuk le és a belét vágjuk kockára. Két gerezd fokhagymát roppantsunk meg, majd két evőkanál hideg olívaolajban dobjuk és megfuttatjuk, ... tovább

Citromos pácolt retek

A retket megtisztítva, vékony csíkokra vágjuk, majd a sóval meghintve és a citrom kicsavart levével meghintve hagyjuk állni fél órát. Önmagában salátaként, kevés olajjal elkeverve vagy levesbetétként fogyasztjuk. ... tovább