Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Báránytagine csicseriborsóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Római tál, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
60 dkg csicseriborsó 307 19.8 3.4 48.8 9.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
10 szem kardamom 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bárányhúst vágjuk kockára, de a csontot ne dobjuk el. A húst, részletekben, hirtelen süssük barnára az olajban. Egy kanál olajat együnk félre és ebben pattogtassuk ki, a koriandert és a római köményt, úgy két perc alatt. Ekkor adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és fonnyasszuk meg, keverjük bele a többi fűszert és a finomra metélt fokhagymát. Adjuk a húshoz, a vastagabbra karikázott répával, a citromok kicsavart levével és lereszelt héjával együtt. Sózzuk, borsozzuk meg ízlésünk szerint. Tegyük taginébe vagy római tálba és öntsünk rá 4 deci vizet vagy zöldségalaplevet. Hideg sütőbe helyezve, pároljuk bő órát 160 fokon. Ha, nyers, de előzőleg beáztatott csicseriborsót használunk, ekkor keverjük bele, 4 deci forró vízzel együtt. Még egy órára toljuk vissza a sütőbe. Csicseriborsó konzerv esetén, csak az utolsó 20 percben adjuk hozzá és a vizet, az étel alatt lévőszaft, mennyisége szerint adjuk hozzá, a főtt borsó nem szív fel sok lét.
Tálalás előtt szórjuk meg friss mentával és lepénykenyeret kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)