Báránytagine csicseriborsóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Római tál, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek Hozzávalók 4 személyre:
A bárányhúst vágjuk kockára, de a csontot ne dobjuk el. A húst, részletekben, hirtelen süssük barnára az olajban. Egy kanál olajat együnk félre és ebben pattogtassuk ki, a koriandert és a római köményt, úgy két perc alatt. Ekkor adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és fonnyasszuk meg, keverjük bele a többi fűszert és a finomra metélt fokhagymát. Adjuk a húshoz, a vastagabbra karikázott répával, a citromok kicsavart levével és lereszelt héjával együtt. Sózzuk, borsozzuk meg ízlésünk szerint. Tegyük taginébe vagy római tálba és öntsünk rá 4 deci vizet vagy zöldségalaplevet. Hideg sütőbe helyezve, pároljuk bő órát 160 fokon. Ha, nyers, de előzőleg beáztatott csicseriborsót használunk, ekkor keverjük bele, 4 deci forró vízzel együtt. Még egy órára toljuk vissza a sütőbe. Csicseriborsó konzerv esetén, csak az utolsó 20 percben adjuk hozzá és a vizet, az étel alatt lévőszaft, mennyisége szerint adjuk hozzá, a főtt borsó nem szív fel sok lét. Tálalás előtt szórjuk meg friss mentával és lepénykenyeret kínáljunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||