Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Diós-sonkás muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Sós, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 adag rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 adag dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 adag főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 adag tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 adag olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 adag tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 adag liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A diót durvára vágjuk. A sonkát ledaráljuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a rozmaringgal, a sóval és a borssal. A felvert tojást elkeverjük az olajjal. Az összes hozzávalót elkeverjük és a papírral bélelt muffinformákat kétharmadig töltjük a masszával. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt és a muffint kb. 25 percig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)