A rizst megsózzuk és leöntjük térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel, majd felforraljuk és a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy a vizet magába szívja. Közben az olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk és az apróra vágott ... tovább
Egy 5 literes befőttesüvegbe vizet töltünk, úgy hogy maradjon benne jó tenyérnyi hely, majd lábosba átöntjük és felforraljuk, ha langyosra hűlt kevergetve feloldjuk benne a cukrot és a citrompótlót. Közben az üveg aljára tesszük ... tovább
Egy nagy befőttesüvegbe tesszük a leöblített, lecsepegtetett bodzavirágot, beleszórjuk az egész fehérborsot, majd felöntjük borecettel. Lefedve, de nem lezárva, napon érleljük 2-3 hétig. Vászonkendőn át, üvegekbe töltjük és ... tovább
A bodzavirágokat alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. A hozzávalókból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Egyenként belemártjuk a bodzavirágokat és virágzattal lefelé bő, középforró olajba tesszük, majd a ... tovább
A cukrot serpenyőben pirítsuk barnára, öntsük rá a vörösbort. Ha a vad forrás megszűnt, dobjuk bele a megtisztított epret és egy darabka fahéjat. Kevergetve pároljuk a nekünk megfelelő sűrűségűre, esetleg az eperszemek egy ... tovább
A megtisztított hagymát vékony karikára vágjuk, majd gyűrűkre szedjük és liszttel meghintjük, majd a felesleges lisztet lerázzuk. Bő, középforró olajban több részletben, aranybarnára sütjük. Ne sózzuk meg és tálalásig ... tovább
A narancsokat gondosan megmossuk és sárga héjukat vékonyan lehámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Kevés vízben öt percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. A narancsok levét kifacsarjuk és a fehérborral együtt lábosba öntjük. A ... tovább
Forraljunk fel annyi vizet, amennyi a húst, majd bőven ellepi. Vegyük le a tűzről és adjunk hozzá, literenként egy evőkanál vadpác fűszerkeveréket, egy fej felszeletelt vöröshagymát, egy dl száraz vörösbort és két evőkanál ... tovább
Egy evőkanál, durvára tört fűszerkeverékhez, adjunk két evőkanál olajat, egy evőkanál borecetet és 3 gerezd, vékonyan felkarikázott fokhagymát. Ezzel a keverékkel kenjük be a felszeletelt húst és szorosan fóliába csavarva ... tovább
A pácolni szánt sonkát mérjük le, mert az anyagszükséglet egy kg pácolandó sonkára vonatkozik. A még meleg combot dörzsöljük be sóval. Bő két óra múlva a többi alapanyagot durvára törjük, jól elkeverjük és ezzel is ... tovább