Száraz sonkapác
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 dkg
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 késhegynyi
salétromsó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
koriander |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
fenyőmag |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1/2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pácolni szánt sonkát mérjük le, mert az anyagszükséglet egy kg pácolandó sonkára vonatkozik. A még meleg combot dörzsöljük be sóval. Bő két óra múlva a többi alapanyagot durvára törjük, jól elkeverjük és ezzel is bedörzsöljük a sonkát. Szorosan egymás mellé fektetve fakádba vagy tálba helyezzük a sonkákat. Naponta megforgatva, az alatta gyűlt páclével gondosan meglocsolva négy hétig pácoljuk. Megtörölgetve, egy napig szellős helyen szikkadni hagyjuk, majd felfüstöljük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)