A virslit ujjnyi darabokra vágjuk, majd beletekerjük az öt centis kockára vágott, vékonyra nyújtott pizzatésztába. A maradék tésztát csíkokra vágjuk. A tészta tetejét a felvert tojással lekenjük és a darált mogyoróval ... tovább
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsiradékon félpuhára pároljuk az apróra vágott zöldségeket és hagyjuk langyosra hűlni. A húst vékonyra szeleteljük, mindkét ... tovább
A húsféléket kétszer megdaráljuk, majd jól átgyúrjuk a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a borssal és a sóval. Két órára tegyük a hűtőbe pihenni. A lisztet szitáljuk össze egy kávéskanál sóval és gyúrjuk ... tovább
A csokit apróra törjük.
A többi alapanyagot össze keverjük.
Vizes kézzel gombócokat formáljunk és helyezzük őket sütőpapírra, majd lapítsuk szét a golyókat.
Szórjuk rájuk a csokit( nem kötelező csokit használni, lehet pl.: ... tovább
A ferforrósított olajon megpároljuk a finomra metzélt hagymát, majd a kockára vágott karajt enyhe barnulásig sütjük rajta. Közben szórjuk rá a fűszereket. Kevés vizet aláöntve pároljuk félpuhára. Egy másik edényben forraljuk ... tovább
A vadrizst és a hagymafejet sózott, borsozott vízben felfőzzük, fél óra múlva hozzáadjuk a lencsét és még negyed órát főzzük, majd leszűrjük. A rizst a szokásos módon puhára pároljuk. Belekeverjük a lencsés vadrizst, a hagyma ... tovább
A tejet meglangyosítjuk, a mézzel és az élesztővel elkeverjük. A tészta alapanyagait kenyérsütőbe tesszük a vajat kivéve, és sima tésztát gyúrunk vele. A vajat olvasszuk meg és keverjük el benne a fahéjat és amíg dagasztja a ... tovább
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojással és sávosan megszórjuk a magokkal. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk. 160 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük. ... tovább
A libát gondosan megtisztítjuk, a nyakát és a szárnyvégeket levágjuk. A mellére fektetve, felvágjuk a hátát. Óvatosan kicsontozzuk, de lehetőleg a bőrt ne sértsük meg. A fűszereket porrá törjük, hozzájuk keverjük a zúzott ... tovább