Az oldalast egy fej fokhagymával, vöröshagymával, 2 babérlevéllel, szemesborssal és sóval ízesített vízben főzzük 25 percig, majd lecsepegtetve hagyjuk kissé kihűlni és minden második csont között elvágva daraboljuk fel. Amíg ... tovább
Az uborkák végét vágjuk le és hámozzuk meg őket. Vágjuk félbe és a magjukat kiskanállal vagy karalábévájóval távolítsuk el. Reszeljük le és 15 percig hagyjuk az uborkahúst lecsepegni. Közben vágjuk a mentaleveleket apróra és ... tovább
Egy lime-ot 4 gerezdre vágunk, és longrdinkes pohárba tesszük. Hozzáadjuk a mentaleveleket. A pohárba töltjük a cukorszirupot és a rumot. Törőfával óvatosan összetörjük a lime gerezdeket és a mentaleveleket a pohárban, hogy ... tovább
A zöldbabot és a burgonyát annyi vízben, amennyi ellepi, majdnem puhára főzzük. Mindkettőt leszűrjük, de a főzőlevet félretesszük. Az felforrósított olajban az almareszelőn lereszelt hagymákat és a felkarikázott répaféléket ... tovább
Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a pritamint. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, a húsalaplét, a hámozott paradicsom konzervet és megfűszerezve forraljuk fel. Pár perc forralás után botmixerrel zúzzuk ... tovább
Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk le, az újhagymát vágjuk vékony karikára, a répát reszeljük le, a salátát mossuk meg és szárítsuk le, végül a paradicsomot negyedeljük fel. A hozzávalókból készítsünk öntetet és a ... tovább
Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk le, az újhagymát vágjuk vékony karikára, a répát reszeljük le, a salátát mossuk meg és szárítsuk le, végül a paradicsomot negyedeljük fel. A hozzávalókból készítsünk öntetet és a ... tovább
A marhahússal daráljuk le a hagymát és a fokhagymát, majd a felforrósított olajon kevergetve süssük meg, esetleg kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Közben fűszerezzük sóval, borssal és az és az őrölt édes köménnyel. ... tovább
A zöldpaprikákat platnin süssük át és a bőrét húzzuk le, majd magozzuk ki. A hagymát és a chilit vágjuk darabokra, a tomatillost negyedekre. Az összes hozzávalót tegyük turmixgépbe és keverjük a kívánt állagúra.
Tálalás ... tovább