Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1651 találat

Túrós palacsintalepény kapros tejföllel

A túrót áttörjük és elkeverjük a tojások sárgájával és a liszttel. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. A masszából, a felhevített vajon, palacsintánál kisebb, de ... tovább

Csülök egzotikus zöldségmártásban

A csülköt kicsontozzuk és lebőrözzük. A bőrt tegyük el mélyhűtőbe, jó lesz kocsonyához. A húst nagyobb, kb. tenyérnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket apró kockára metéljük. A felforrósított olajon a sózott, borsozott ... tovább

Mogyorós kocka

A mogyorót szárazon pirítsuk meg és daráljuk le. 30 dekát tegyünk félre. A többit a liszttel és a sütőporral keverjük el. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, fehéredésig, majd keverjük bele a mogyorós lisztet. A csipet ... tovább

Kukorica tortilla

Igazi kukorica tortillát, csak ebből, a különlegesen előkészített, lisztből készíthetünk. Magyarországon is beszerezhető. A lisztet összeszitáljuk a sóval, majd fokozatosan keverjünk hozzá, két, két és fél deci vizet. Sima, ... tovább

Almaborban párolt csirke

A csirkét (olyan másfél kilós legyen) daraboljuk fel, a bőrét ízlésünk szerint távolítsuk el. A szalonnát vágjuk kockára, a hagymát félfőre. A szalonnát süssük pörcösre, majd szedjük ki a zsírból és tegyük mélyebb ... tovább

Almaborban főtt nyúl

A feldarabolt nyulat sózzuk és borsozzuk meg. A vaj felében süssük hirtelen barnára, ekkor adjuk hozzá a hagymát és a kakukkfüvet. Rövid párolás után, öntsük le a pálinkával és gyújtsuk meg. Ha a lángok kialszanak adjuk hozzá ... tovább

Hesseni cideres-almás torta

A lisztet a cukorral, a sóval és a vajat késes robotgépben morzsásra keverjük, majd a tojássárgáját és esetleg kevés hideg vizet hozzáadva összegyúrjuk. Fóliában tekerve, hűtőben egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán ... tovább
cimkék

Almaboros sertésborda

A karajt csontozzuk ki, majd szeleteljük fel. A hártyát a szélén vagdossuk be és verjük ki gyengéden a szeleteket. Sózzuk, borsozzuk meg a húst és a felhevített olajban mindkét oldalukat süssük, hirtelen pirosra. Nem kell készre ... tovább

Zománcos édesburgonya

A meghámozott csicsókát és az almát egyforma kockára vágjuk. Az almabort, az ecetet és a cukrot elkeverjük, majd összeforgatjuk az almás keverékkel. Mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beleöntjük az édesburgonyás ... tovább

Almás csirkemáj

A megtisztított májat negyedeljük el, borsozzuk meg és a felhevített vaj-olaj keveréken süssük át, hirtelen. Vegyük ki és tartsuk melegen. A zsiradékban pároljuk roppanósra a kicsutkázott, meghámozott, vékony gerezdekre vágott ... tovább