Megfelelő méretű edényben a cukrot és a mézet kissé megbarnítjuk, majd felöntjük az almalével, beletesszük a fűszereket, a citrom reszelt héját és kicsavart levét és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a bort és, ha újra felforrt ... tovább
A kardamom héját távolítsuk el. Az alapanyagokat keverjük össze és őröljük lisztfinomságúra. Zárható üvegben tároljuk. 1 kg liszthez kb. két evőkanálnyi szükséges. Ne csináljunk túl sokat, mert veszít az aromájából. ... tovább
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a sóval, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon, ... tovább
A mazsolát ledaráljuk, majd a felmelegített rummal leöntjük és fél órát állni hagyjuk. A lehűtött csokoládét lereszeljük és a puha vajjal, cukorral, vaníliával elkeverjük, beleforgatjuk a mazsolát a levével együtt. diónyi ... tovább
A hozzávalókat összegyúrjuk és sima tésztává dolgozzuk. Letakarva, egy éjszakán át, pihentetjük. Másnap vékonyra nyújtjuk és apró formákkal kiszúrjuk. 160 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Kávé, tea mellé kínáljuk. ... tovább
Az étcsokoládét, kis időre, tegyük mélyhűtőbe, majd reszeljük le. Keverjük össze a megdarált keksszel, a mogyorókrémmel és a tojásfehérjével, gyúrjuk egynemű masszává. Formáljunk belőle diónyi golyókat és ezeket, tetszés ... tovább
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a sót és a cukor kétharmadát. Végül a keményítővel összeszitált maradék cukrot óvatosan beleforgatjuk. Habzsákba töltjük és karikákat vagy csókokat nyomunk egy ... tovább
A hekkből a szálkákat távolítsuk el. A citrom héját reszeljük le és keverjük össze a zsemlemorzsával. A levét csavarjuk ki, reszeljük bele a fokhagymát, majd a sózott borsozott hekkfiléket forgassuk bele. Néhányszor átmozgatva, ... tovább
A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább
A heringeket megtisztítjuk, majd kifilézzük, ízlés szerint a bőrét is lenyúzhatjuk. Egy éjszakát áztassuk tejbe és leöblítve vágjuk csíkokra. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát uborkagyalun szeleteljük fel és ... tovább