A felhevített vajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Felöntjük az alaplével, majd belefőzzük a brokkoli kis kockára vágott szárát. A puhára főtt, hozzáadjuk a virágokat, a tejszínt, fűszerezzük és ... tovább
A langyos tejbe kevés cukrot és lisztet keverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd a többi liszttel, a sóval a tojással és a tojássárgájával dagasszuk tésztává. Végül gyúrjuk bele a langos vajat. Liszttel ... tovább
Az összetört kekszet, az olvasztott vajat, a cukrot és a fahéjat jól elkeverjük, majd kanállal, sütőpapírral bélelt kapcsos formába nyomkodjuk. Hőtőben pihentetjük 2 órát, majd rásimítjuk a gyümölcsös túrókrémet, hagyjuk ... tovább
A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. Gyengéden megütögetjük, majd sóval, borssal meghintve az olajban elősütjük. Tepsibe rakosgatjuk. A megmaradt sütőzsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és ... tovább
A mazsolát öntsük le egy bögre forró vízzel, 20 perc múlva csepegtessük le. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd a réteslapok felét, rétegenként vajjal olvasztott vajjal megcsepegtetve helyezzük bele. Sós vízben, előírás szerint ... tovább
A burgonyát, sós vízben megfőzzük, majd a héját eltávolítva, gerezdekre vágjuk. A felhevített vaj-olaj keveréken pirosra sütjük. A vége felé a finomra vágott fokhagymával, a rozmaringgal és borssal ízesítjük. Nagyobb mennyiség ... tovább
A négy szeletre vágott lazacfilét kiszálkázzuk, majd sóval, borssal meghintjük. A citrom levével kissé megcsepegtetve, fél órát állni hagyjuk. A vaj-olaj keveréken süssük át a lazacszeleteket, majd meleg helyre tegyük félre. A ... tovább
A kenyérszeletek egyik oldalát megvajazzuk. Négy szeletet a baconnal, a vékonyra szelt avokádóval és paradicsommal beterítünk, borsozzuk, majd a sajttal leborítjuk.
Befedjük a maradék kenyérrel és szeletsütőben pirosra sütjük. ... tovább
A felhevített vajba dobjuk bele a zúzott fokhagymát, majd forgassuk bele a spenótot és keverjük át néhányszor, amíg összeesik. Közben sózzuk, borsozzuk meg. Ha langyosra hűlt keverjük bele a ricottát, a reszelt parmezánt, a tojást ... tovább
Fogalmam sincs, mitől kapta ez a nevet, ez a sütemény, így ne is kérdezzék, de tartalmas és finom!
A tészta hozzávalóit egy deci vízzel verjük habosra, majd sütőpapírral kibélelt gáztepsiben kenjük el. 200 fokra melegített ... tovább