A rákokat megfelelő előkészítés után, a petrezselyemmel, sóval és köménymaggal ízesített vízben, a csirkemellett csirkehúslevesben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Néhány ... tovább
A hozzávalókat késsel finomra aprítjuk, majd összeforgatjuk. Ízlés szerint fűszerezzük és annyi majonézt keverjünk bele, hogy összeáljon.
Tálra tesszük, citromgerezdekkel körberakjuk és pirított barnakenyérrel tálaljuk. ... tovább
Ez az étel a tradicionális kínai konyhában nem létezik, valahol, Amerikában találták ki, de jó.
A felhevített wokba öntsünk egy kanál olajat és a felvert tojásból süssünk rántottát, tegyük félre. A csirkemellet vágjuk vékony ... tovább
A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és összesütjük. A hagymás zsiradékon fehéredésig sütjük a dobókockányira darabolt húst, majd belekeverjük a csíkokra metélt ... tovább
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss sós vízben puhára főzzük. Közben a paprikákat és a hagymát kockára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük. a kukorica levét lecsöpögtetjük. A bacont csíkokra vágjuk és szárazon ... tovább
A felhevített zsiradékon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kockára vágott húst és addig pirítjuk, amíg a színét elveszti, ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a kockára vágott paprikát, paradicsomot és mindig, kevés ... tovább
A póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A felforrósított olajban megpároljuk, de nem pirítjuk meg. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük ... tovább
A zsemlét tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Húsdarálón a hússal és a hagymafélékkel kétszer átdaráljuk. A fűszerekkel, fél citrom reszelt héjával, levével és a tojásokkal jól összegyúrjuk. Apró gombócokká formázzuk, ... tovább
Lereszeljük a répaféléket és a fél zellert. A felforrósított olívaolajon átpároljuk a felkockázott lilahagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és ha színt kaptak, a zúzott fokhagymát. Jól összeforgatjuk, majd rádobjuk a fűszereket ... tovább
A sertéscombot konyhai zsineggel körülkötjük, hogy formáját sütés közben is megtartsa. Sóval, borssal meghintjük és a felforrósított olajon, körbesütjük, majd félretesszük. A paradicsom kivételével, a felkockázott ... tovább