A kockákra vágott bacont megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát meg a paradicsomot. Kevés víz hozzáadásával fél órát pároljuk. ... tovább
A csülköt megmossuk, ha kell leperzseljük és lekaparjuk, majd szárazra törölve befűszerezzük. Az előkészített csülköt megfelelő méretű, kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, mellé dobjuk a negyedelt hagymát és a fokhagymákat. ... tovább
Az almákat meghámozom, kicsumázom és lereszelem. Kevés sóval és a fűszerekkel összekeverem, majd a megtisztított, jól átöblített és lecsöpögtetett csirke besózott hasába töltöm. A szárnyast nyársra húzom, sós olajjal ... tovább
A mustárt összekeverem a megtisztított, reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a fél citrom lereszelt héjával, a sóval és a borssal. A kacsa hasába kenem a mustáros krémet, majd a kívülről is megsózott szárnyast a ... tovább
A halat 4 egyforma vastag szeletre vágom. A grillsütő rácsát beolajozom. A megmaradt olajba az összes fűszert belekeverem, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. A halszeleteket az előmelegített grillsütő rácsára teszem, és bekenem a ... tovább
A zöldségeket feldaraboljuk. 2 dl vizet felforralunk beledobjuk a zöldségeket és a fűszereket, pár perc főzés után, a lángot lekapcsolva beleöntjük az ecetet és a bort.
A vad vagy marhahúst felszeleteljük és a kihűlt páclevet ... tovább
A szalonnát felcsíkozzuk. A fácán mellét és combjait sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. A fácánt kívül-belül sózzuk, borsozzuk és hasüregébe majoránnát szórunk. Combját és szárnyait konyhai zsineggel átkötjük.
Egy ... tovább
A zöldségeket megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk. A csirkét feldaraboljuk. A fűszereket összekeverjük. Egy tepsit az olaj felével kikenünk. A burgonya felét egyenletesen a tepsibe rétegezzük, közben fűszerezzük, majd a ... tovább
A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom és összekeverem a májkrémmel, a mustárral, a tejföllel, a konyakkal, meg a fűszerekkel. A csirkemelleket kifilézem és hosszában kettévágom, majd fólia alatt óvatosan kiverem. A masszát ... tovább
A pulykamájat szeletekre vágom, rászórom a fűszereket és a konyakkal átkeverve kicsit állni hagyom. Közben a hagymaféléket felkarikázom. Egy tepsit kibélelek a szeletelt bacon és szalonna felével, erre rétegzem a májszeleteket és a ... tovább