A gyümölcsöket tisztítsuk meg, a nagyobbakat daraboljuk fel és tegyük őket poharakba. A zselatint oldjuk fel, adjunk hozzá ribizlilevet, narancslevet. Forraljuk fel és hagyjuk hűlni. Tegyük a gyümölcsöket kelyhekbe és öntözzük meg ... tovább
A hideg vajból vajból, a lisztből, a cukorból és a hámozatlan, finomra őrölt mandulából tésztát gyúrunk. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval köröket vágunk a tésztából és gyenge tűzön, sütőpapírral bélelt ... tovább
Először készítsük el a tésztát. A sütőt melegítsük elő 175 fokosra. Egy tálba mehet az összes hozzávaló, keverjük el alaposan, de ne dolgozzuk szét, aztán kikent formába öntve tegyük be a melegbe. Az én kerek formám 18 cm ... tovább
A gyümölcsök súlya tisztítva értendő.
A vaníliarudakat a cukor egy részével aprítógépben átforgatjuk vagy ledaráljuk. A megmosott epret kicsumázzuk és ha kell kisebb darabokra vágjuk, a málnát átválogatjuk. A gyümölcsök ... tovább
A válogatott málnát szitán áttörjük, hogy mag ne kerüljön bele. A málna súlya áttörve értendő. Elkeverjük benne a cukrot és a citromsavat, majd a forrástól számítva 10 percig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük és ... tovább
A kiválogatott málnát meglocsoljuk citromlével és összekeverjük a befőző cukorral. Felforraljuk és állandó kevergetés közben 3-4 percig főzzük.
Üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. ... tovább
A gyümölcsöket pürésítjük, és lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlét, a reszelt mandulát és a forrástól számítva 3-4 percig főzzük. Üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. ... tovább
A málnát megtisztítjuk, megmossuk, leöntjük a rummal elkevert cukorral, 1/2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A pezsgőt és a bort behűtjük. A bort ráöntjük a málnára, további 30 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe. Röviddel ... tovább
A hozzávalókat elkeverjük és jól behűtjük, közvetlenül fogyasztás előtt adjuk hozzá a gyömbéritalt.
Jégkockával és citromfűlevélkével díszítve kínáljuk. ... tovább
Facsarjuk ki a citromokat és szűrjük le a levet. Öntsük a mézzel együtt kb. 7 dl vízbe. Adjunk hozzá kétmaréknyi vegyes erdei gyümölcsöt.
Mentalevéllel díszítve tálaljuk.
... tovább