Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Málnás szederdzsem

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Édes, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg szeder ? ? ? ? ? ?
50 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
5 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
50 dkg befőzőcukor 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyümölcsöket pürésítjük, és lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlét, a reszelt mandulát és a forrástól számítva 3-4 percig főzzük. Üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)