A maradék kacsasültet kicsontozzuk, majd a bőrét és a csontokat felöntjük a zöldségalaplével, a szójaszósszal, a reszelt gyömbérrel, az apróra vágott hagymafélékkel bezöldségelve és a felkarikázott chilit hozzáadva, bő fél ... tovább
A fekhevített olajon pároljuk meg, az apróra vágott hagymát, zellert és répát, ha megpuhultak keverjük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket, forrósítsuk fel és öntsük hozzá a kézzel elmorzsolt paradicsomkonzervet. Kis lángon ... tovább
A bacont apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A finomra metélt zöldségeket megpároljuk benne. Belekeverjük a lencsét, a citromhéjat, a babért és a kakukkfüvet. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd megsózva, ... tovább
A malacoldalast a bőrére fektetjük, majd a fűszerekkel meghintjük. A közepére tesszük, a szintén megfűszerezett combdarabot. Feltekerjük és a konyhai zsineggel átkötjük. Olajos kézzel bekenjük és sóval is átsimogatjuk. Tepsibe ... tovább
A paprikákat, a félbe vágott hagymát és fokhagymát olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A hagymákat megtisztítjuk, a paprikák héját lehúzzuk és kicsumázzuk. ... tovább
A burgonyát hájában megfőzzük, lecsepegtetjük és kicsit párolódni hagyjuk, a lefedett edényben. Az olajon karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a chilit, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a burgonyát, összeforgatva, ráöntjük az ... tovább
A narancsok sárga héját vékonyan levágjuk, majd a fehér részt eltávolítjuk a gyümölcsről és apróra vágjuk a gerezdeket. Két deci vízzel felöntve puhára főzzük, ha szükséges kevés forró vizet adhatunk hozzá. Hagyjuk ... tovább
A burgonyát gondosan megmossuk. Sós vízben, forrástól számított 20-25 perc alatt megfőzzük vagy sütőben, olajjal megkenve vékonyan sózva, alufóliába tekerve 1 óra alatt megsütjük. A kész burgonyákat keresztben bevágjuk és a ... tovább
A húsokat a fűszerekkel kétszer átdaráljuk, majd a szódabikarbónával átgyúrjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap kolbászokká formázzuk és grillen megsütjük.
A káposztasalátával és friss kenyérrel tálaljuk.
... tovább
A húsfondüket a következő mártásokkal tálalhatjuk, de bármilyen ízlésünknek megfelelő, házi vagy bolti szósz is megfelelhet. A lényeg a sokszínűség. ... tovább