A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Lecsepegtetjük és kétujjnyi darabokra vágjuk. A fehérbabot leöblítjük és szintén lecsepegtetjük. A koktélparadicsomot negyedeljük. A ... tovább
A felhevített olajon morzsásra sütjük a darált marhahúst, közben belekeverjük a kockára vágott sonkát és a gombát. A vége felé hozzákeverjük a fűszereket is. Hűlni hagyjuk. A formába terített tésztára rakosgatjuk a ... tovább
A cukkíni végeit leszeljük és hosszában vastag szeletekre vágjuk. Olajjal vékonyan megkenjük és kevés sóval, borssal meghintve sütőlapra tesszük. A kenyér héját levágjuk és a belsejét szétmorzsolva, kevés olajban megpirítjuk. ... tovább
2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsom felét, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Összeforraljuk és kis lángon negyed órát főzzük. A kivert, szélein bevágott ... tovább
A felhevített olajba két percig sütjük a felszeletelt fokhagymát, majd kidobjuk. A zsiradékra szórjuk a paradicsomot és a fűszereket. Addig sütjük, amíg a paradicsom átmelegszik és a héja kissé kinyílik. ... tovább
A csirkemelleket kifilézzük, majd lapjában bevágva, fólia között gyengéden kiverjük. A kétszer ledarált húst a fokhagymával, sóval és borssal átgyúrjuk, végül beleforgatjuk, a csíkokra vágott bazsalikomot, és a két ... tovább
A debrecenit hosszában félbe vágjuk, majd a szeletbe vágott sajtot beletesszük. A paradicsomot karikára vágjuk és meghintjük a kockára vágott zöldfűszerekkel, a tepsibe hintjük a kockára vágott hagymát és fokhagymát. ... tovább
A bazsalikomot apróra vágjuk, a citrom héját lereszeljük és egy evőkanál mézzel elkeverve gyengéden összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük. A citrom kifacsart levét, a többi mézet és a likőrt összekeverjük, majd a lébe ... tovább
A cukkínit vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk gyufaszálnyi darabokra. A felhevített olajon pároljuk meg a finomra aprított hagymát. Dobjuk rá a cukkínit, ízesítsük a lime kicsavart levével, lereszelt héjával, a zúzott ... tovább
A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd bő olajban aranybarnára sütjük.
A felhevített olajban megpároljuk a félfőre vágott hagymát és a felcsíkozott paprikákat. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott ... tovább