Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 335 találat

Húsvéti sonkaleves

A füstölt sonkát tegyük fel főni annyi vízben amennyi ellepi. Dobjunk bele néhány babérlevelet. Egy másik edényben a finomra vágott hagymát pároljuk meg. Az üvegesre párolt hagymát öntsük fel a sonka levével és ízesítsük ... tovább

Lencsefőzelék

A megtisztított, megmosott, egy órára beáztatott lencsét bő vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, sót. Ha megfőtt, a hagymákat és a babért kidobjuk, majd zsemleszínű rántást ... tovább

Zöldbabfőzelék

A zöldbabot megtisztítjuk, leszálkázzuk és daraboljuk. Bő vízben a babérlevéllel és fokhagymával feltesszük főni. Ha megpuhult a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd felhígítva a bab ... tovább

Szárazbab főzelék

A babot egy éjszakán át át hideg vízben áztatjuk, majd friss, bő vízben feltesszük főni, mellédobjuk a babért és a fokhagymát. Nagyon jót tesz neki, ha van egy kis füstölt levünk. Fedő alatt, takarékon megpuhítjuk. Közben az ... tovább

Sárgaborsófőzelék

A szalonnát szeletekre vágom és az átválogatott és megmosott sárgaborsóval meg a fűszerekkel, bő liternyi vízben, fedő alatt, takarékon puhára főzöm. A babért kidobom, a hagymákat és a borsó harmadát kiveszem és némi lével ... tovább

Pizzaszósz 1.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon finomra, de az a legegyszerűbb ha leturmixoljuk. Kevés olívaolajon pároljuk meg és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Kis lángon addig főzzük amíg sűrű nem lesz. Várjuk meg amíg kihűl és ... tovább

Csurgatott tojásleves

A felhevített zsíron a cukrot és a lisztet megbarnítjuk, a tűzről levéve, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük másfél liter vízzel. Az egészben hagyott hagymával és a babérlevéllel csendesen főzzük fél órát. Végül ... tovább

Fejtettbab leves

A babot és a hasábokra vágott zöldségeket a fűszerezett alaplében, majdnem puhára főzzük. A tojásból, a liszt kétharmadából és csipet sóból galuskát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk. A tejfölt 1 evőkanál liszttel és kevés ... tovább

Báránycsülök zöldségekkel

A fűszereket, a finomra vagdalt fokhagymát, a negyedelt hagymát és a csülköket edénybe tesszük és ráöntjük a bort, egy éjszakán át pihentessük a hűtőben. Legalább egyszer forgassuk meg. Másnap, a lecsöpögtetett és ... tovább

Kocsmárosné tyúklevese

A tojást a sóval felverjük és a a liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A liszt minőségétől függően több-kevesebb is lehet. Ha a tészta kész, darabokra csipkedjük, meggömbölygetjük és vagy frissen felhasználjuk ... tovább