Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pizzaszósz 1.

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Zöldség, Párolt
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 tubus sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
kevés bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 csapott kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon finomra, de az a legegyszerűbb ha leturmixoljuk. Kevés olívaolajon pároljuk meg és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Kis lángon addig főzzük amíg sűrű nem lesz. Várjuk meg amíg kihűl és kenjük az elősütött tésztára. Ez az adag egy nagyobb pizzára elég.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)