Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapormártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kaprot finomra vágjuk, majd a felhevített vajban megpezsgetjük, meghintjük a liszttel, elkeverjük és felöntjük a tejszínnel. Ne főzzük túl sűrűre. A fűszerezzük, majd a citromlével és cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)