Magyarországon a hód védett állat, a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük.
A hódfarkat forró grillen, addig sütjük, amíg a bőr felhólyagzik. Húzzuk le és hagyjuk a farkakat kihűlni. Szedjük le a húst a csontról és ... tovább
A bőrös, nyers császárhúst, a bőrével lefelé, egy tepsi forrásban lévő vízbe tesszük, csak egy ujjnyi víz szükséges. Két percig főzzük, majd kivesszük és bőrével felfelé deszkára tesszük. Éles késsel a bőrt és a zsírt ... tovább
A csülköt csontozzuk ki vagy kérjük meg rá a hentest. A hagymákat, nem tévedés a mennyiség, vágjuk félkarikára. a hagymára szórjunk kevés sót, borsot és a kakukkfüvet. Néhányszor átkeverve hagyjuk állni, amíg a római tál ... tovább
A felhevített olajra, rászórjuk a darált köményt és a borsot, majd a cukrot. Karamellizáljuk, majd megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük, a vékonyra gyalult, fehér káposztát, a ... tovább
A zöldfűszereket sóval, borssal elkeverjük, majd a citrom kicsavart levével megcsepegtetett halfilékre szórjuk. Amíg a többi hozzávaló elkészül hagyjuk pihenni. Az apróra vágott szalonnaféléket süssük zsírjára és a pörcöt ... tovább
Sós vízben főzzük tíz percig a babért, a fokhagymát, pár szem egészborssal, majd a fűszereket halásszuk ki és a megtisztított, feldarabolt főzzük a lében roppanósra. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel, hogy ne puhuljon ... tovább
A bacont és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és az olajban pörcösre sütjük. A pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsiradékot 3 részre osztjuk. Az egyik adagban, egy fej finomra vágott hagymát megpárolunk és az apróra ... tovább
Ezt az ételt, ha lehet, vastag falú, öntöttvas fazékban készítsük el. A húst vágjuk a pörkölthúsnál nagyobb darabokra, majd a kis részletekben süssük, a vaj-olaj keverékben barnára. A finomra vágott hagymát, kevergetve, ... tovább
A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, közben hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet és átpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Ha megpirult belekeverjük a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ha a zöldség összeesett, ... tovább
Olyan hordóban készítsük, melyhez a rendelkezésünkre áll, egy, a belsejébe férő fafedő. A megtisztított répát szeleteljük vékonyra, majd rakosgassuk a hordóba. Taposni nem kell, de azért kézzel nyomkodjuk le erősen. Arasznyi ... tovább