Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, újhagymát, fokhagymát. Kis lángon üvegesre pároljuk, de ne pirítsuk meg. Felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadva a többi alapanyagot, jól összekeverjük, majd ... tovább
A bors egy részét zúzzuk durvára, majd a felhevített olajban pirítsuk pattogásik, ekkor keverjük bele a paradicsompürét és pirítsuk tovább, amíg élénk színét elveszti. Öntsük rá a konyakot és gyújtsuk meg, ha a lángok ... tovább
A vajat felolvasztjuk és a sörrel felforraljuk, kevergetve hozzáadjuk a megreszelt reszelt sajtot, felfőzzük és ha a sajt elolvadt, belekeverjük a tojást és a fűszereket, az előzőleg kissé megpirított kenyérszeletekre kenjük, majd ... tovább
Használjunk maradék sült húst vagy rőmertopfban pároljuk meg a pulykacombot. A lehetőleg három féle színű paprikát megmossuk, eltávolítjuk a csumáját, majd kis kockákra aprítjuk, az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, ... tovább
Az érlelt bélszínt tálalás előtt egy nappal olajjal és mustárral vékonyan bekenve, szelíden megborsozva zsírpapírba tekerve pácoljuk. Gondosan lehártyázzuk, majd legalább kétszer átdaráljuk. Négy pogácsát formázunk, a ... tovább
A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd darabokra tépkedjük. A kenyér héját vékonyan vágjuk le és a belét vágjuk kockára. Két gerezd fokhagymát roppantsunk meg, majd két evőkanál hideg olívaolajban dobjuk és megfuttatjuk, ... tovább
A rákokat megfelelő előkészítés után, a petrezselyemmel, sóval és köménymaggal ízesített vízben, a csirkemellett csirkehúslevesben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Néhány ... tovább
Egy evőkanál vajat az olajjal hevítsünk fel. Pirítsuk át benne az apróra vágott zöldségeket, az újhagyma kivételével. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet a levével együtt. Süssük össze, majd öntsük fel az alaplével és dobjuk ... tovább
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A chilipaprikát ízlés szerint kimagozzuk és apróra metéljük. A hozzávalókat összekeverjük és csendes tűzön 20 percig főzzük, majd botmixerrel áttörjük. Fogyasztás előtt egy napig ... tovább
A hozzávalókat egy gyorsforralóban összekeverjük és felforraljuk. 20 percig csendesen főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Behűtjük és tálalás előtt jól átkeverjük.
Grillezett húsok mellé adjuk. ... tovább