Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés a receptekben

Kolbászos savanyúkáposzta saláta

A savanyúkáposztát, ha szükséges átmossuk, majd lecsepegtetjük. Néhány vágással rövidebb szálakra vágjuk. A lilahagymát finomra aprítjuk és kevés sóval átforgatva állni hagyjuk. Az olajba ropogósra sütjük a vékonyra szelt ... tovább

Gombás-sonkás-tojással töltött sertésborda csőben sütve

A kétujjnyi szeletekre vágott karajt felszúrjuk, az üreget az ujjunkkal feltágítjuk. A felhevített, egy evőkanál vajon átsütjük a finomra vágott gombát, a sonkát, végül hozzákeverjük a felvert tojásokat. Lágy rántottává ... tovább

Sajttal és tarjával töltött leveles tészta

A leveles tésztát kiterítjük és tenyérnyi körökre szúrjuk. A tarját és a sajtokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a ketchuppal keverjük össze. A masszából tegyünk evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére. A ... tovább

Grillezett erőspaprika

A zöld hegyes paprikákat az egyik oldalukon, óvatosan behasítjuk és a belsejüket kiszedjük. A sóval elkevert krémsajtot vagy krémtúrót habzsákból a paprikákba töltjük. A töltött paprikákat baconszeletekbe tekerjük. A szalonnát ... tovább

Májjal töltött zsályás borjúrolád

A borjúcombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük, úgy, hogy négy vékony, de nagyobbacska lapot kapjunk. 2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hirtelen átsütjük rajta a vékony ... tovább

Sörös császárhús velesült káposztával

A császárhús bőrét, de csak a bőrét, rombusz alakban bevagdossuk, majd bedörzsöljük a köményből, a zúzott fokhagymából és kevés sóból álló keverékkel. leöntjük a sörrel és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben pihenni. A ... tovább

Sertéshússal töltött csirkemell

A csirkemelleket kifilézzük, majd lapjában bevágva, fólia között gyengéden kiverjük. A kétszer ledarált húst a fokhagymával, sóval és borssal átgyúrjuk, végül beleforgatjuk, a csíkokra vágott bazsalikomot, és a két ... tovább

Káposztás csülökleves

A csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben puhára főzzük. A főzővízben hagyjuk kihűlni. A főzővíz tetejéről a zsírt lekanalazzuk és átsütjük rajta az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott ... tovább

Konfitált sertéscsülök

A csülköt lebőrözzük és kicsontozzuk. A húst a porrá tört fűszerekkel megszórjuk és jól belemasszírozzuk. Szorosan alufóliába tekerjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap, fóliástól, kevés zsírban körbe ... tovább

Sonkás burgonyagombóc párolt savanyúkáposztával

A héjában főtt burgonyát, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és a zsírját kisütjük, majd a pörcöt félre tesszük. A zsírján megpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis kockára ... tovább