Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Lilakáposztával töltött paprika

A hibátlan paprikákat megmossuk, kicsumázzuk eltávolítjuk az ereket és a magokat, majd leforrázzuk, hogy kissé megpuhuljanak és könnyebb legyen dolgozni velük. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, összekeverjük és állni hagyjuk. ... tovább

Sárgabaracklekvár hidegen

Az érett barackot forró vízbe dobjuk, majd szinte azonnal kivesszük, így a héja könnyedén eltávolítható. Kimagozzuk és rászórjuk a cukrot. Elektromos habverővel negyed órát keverjük. Tiszta üvegekbe töltjük és a tetejére ... tovább

Ecetes almapaprika

A paprikát megmossuk és szárát rövidre vágjuk, fogpiszkálóval, a csumájuk körül 5-6 helyen megszurkáljuk, hogy a lé jobban átjárja. Ráöntjük a felöntőlét és két napig lefedve állni hagyjuk, közben a leapadt levet pótoljuk. ... tovább

Őszibarackbefőtt

A befőtthöz kemény, kissé éretlen barackot válasszunk. Forró vízbe mártva meghámozzuk, majd félbevágva kimagozzuk. A citromlét lábasba öntjük és a barackokat ebbe forgatjuk és végül annyi vízzel öntjük fel, hogy a barackokat ... tovább

Cukkínisaláta télire

A cukkinit félbevágjuk és a magos részt kikaparjuk, majd fél centis szeletekre vágva besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, közben elkészítjük a levét. 1 liter vizet felforralunk a fűszerekkel és evőkanálnyi sóval. A jól kicsavart ... tovább

Zöldborsó télire

A megtisztított zöldborsót forrásba lévő vízben 4 percig főzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. Liternyi vizet forralunk és a cukrot és a só beletéve a borsót addig főzzük benne, amíg a szemek ráncosodni nem kezdenek. Ekkor a ... tovább

Paradicsomos zöldbab

A zsenge zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, majd feldarabolva, sós vízzel leforrázzuk. Letakarva állni hagyjuk, amíg a víz kihűl. A vízből a babot szűrőkanállal kiszedjük, üvegekbe rakjuk és paradicsompasszírozón áttört, ... tovább

Karfiol télire

A szép fehér, tömött karfiolt rózsáira szedjük, többször lemossuk, végül hideg sós vízben áztatjuk. Ismét lemossuk és sós vízben 10 percig blansírozzuk. A karfiolrózsákat lecsepegtetve üvegbe rakjuk, leöntjük gyengén sós, ... tovább

Lecsó télire

A paradicsomot kicsumázzuk, majd feldarabolva felfőzzük. Közben a paprikát is kicsumázzuk és karikára vagy csíkokra vagdaljuk. A forró paradicsomot paradicsompasszírozón áttörjük és a paprikadarabokat negyed órát főzzük a lében, ... tovább

Felöntőlé

A fűszereket 2 liter vízben felforraljuk és a végén beleöntjük az ecetet, majd a lángot lekapcsolva, hagyjuk kihűlni a levet. ... tovább
cimkék