Paradicsomos zöldbab
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
zöldbab |
41 |
2.6 |
0.3 |
6.8 |
1.9 |
0 |
1 kg
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zsenge zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, majd feldarabolva, sós vízzel leforrázzuk. Letakarva állni hagyjuk, amíg a víz kihűl. A vízből a babot szűrőkanállal kiszedjük, üvegekbe rakjuk és paradicsompasszírozón áttört, felforralt paradicsomlét öntünk rá. Az üvegeket lezárjuk és nedvesdunsztban fél órát gőzöljük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)