Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. A megfőzött tüdőt ledaráljuk, a hagymára dobjuk és összepirítjuk. Sóval, őrölt borssal, majoránnával és babérlevélporral ízesítjük. Hagyjuk kihűlni, majd ... tovább
A hagymát felaprózzuk és a felkockázott szalonnán megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, megsózzuk és lefedve majdnem puhára pároljuk, szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá.
Hozzáadjuk az apróra vágott ... tovább
A szerelmesek ünnepének tartják ezt a Magyarországon, csak néhány éve népszerűvé vált szokást. Nem kedvelem, a külhonból erőltetetten átvett ünnepeket, de ezt a kedves szokást említésre méltónak tartom.
A majonézhez hozzákeverjük a finomra vagdalt uborkát, kaprit, petrezselymet, tárkonyt és a hagymát, a fehérborral hígítsuk fel a mártást és ízesítsük a többi hozzávalóval. ... tovább
A wok egy gömbszelet alakú edény, a neve egy általánosan használt angol jövevényszó. A kínai főzőedények egyik legfontosabbika a wok (kínaiul hu vagy huo, kantoni tájszólásban uok – innen ered az angol wok szó).
Cikksorozatában Gondár Milán (Késportál) a különféle szakácskésekkel és használatukkal fog bennünket megismertetni – utóbbi sokunk "konyhatündéri" hasznára válik majd. Az első részben a séfkés kerül terítékre.
A világ minden táján ünnepelnek valamilyen tavaszi ünnepet. Mióta a világ a világ, az emberek örvendeztek és megünnepelték a tavaszt, a természet megújulását, a téli sötétség, hideg távozását.
A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban zsírjára sütjük, 3 fej apróra vágott hagymát megpárolunk rajta. Hozzáadjuk a 2 kg kockára vágott combot és pirítani kezdjük. Ha kiadta a levét, a szeletekre vágott gombát, a
kockára ... tovább