Borított barackos
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 30 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 15 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 kiskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 40 dkg
őszibarack |
41 |
0.7 |
0.1 |
9 |
1.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
10 dkg cukrot elkeverünk a fahéjjal és egy kivajazott, zárt tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha kissé kihűlt a meghámozott, felszeletelt barackkal beborítjuk. A tojást kikeverjük a maradék cukorral, hozzákeverjük a tejfölt és a sütőporral összeszitált lisztet. Rásimítjuk a barackra és visszatesszük a sütőbe. 20 percig sütjük, végezzünk tűpróbát, ha kész még forrón borítsuk tálra.
Langyosan tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)