Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borított barackos

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kiskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
40 dkg őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
10 dkg cukrot elkeverünk a fahéjjal és egy kivajazott, zárt tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha kissé kihűlt a meghámozott, felszeletelt barackkal beborítjuk. A tojást kikeverjük a maradék cukorral, hozzákeverjük a tejfölt és a sütőporral összeszitált lisztet. Rásimítjuk a barackra és visszatesszük a sütőbe. 20 percig sütjük, végezzünk tűpróbát, ha kész még forrón borítsuk tálra.
Langyosan tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)