Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vörösborban sült mosómedve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 210 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Különleges húsfélékből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Csőben sült, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db mosómedve 0 ? ? ? ? ?
4 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 evőkanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított mosómedvét vágjuk négy darabra, majd sós vízben főzzük egy fél órát. Kivéve, csepegtessük le és kicsit hagyjuk szikkadni. Közben az apróra vágott hagymát keverjük el a többi hozzávalóval. A mosómedvét tegyük tepsibe és öntsük rá a szószt. Előmelegített 165 fokos sütőben süssük két-három órát. Félóránként locsoljuk meg a levével.
Sült burgonyával és párolt zöldségekkel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)