Vesevelő
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
sertésvese |
0 |
17.7 |
0.6 |
1.2 |
0 |
47 |
30 dkg
sertés agyvelő |
124 |
10.6 |
9 |
0 |
0 |
2000 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
5 dkg
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
1 kiskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vesét lapjában vágjuk félbe, tisztítsuk meg, a fehér részt a belsejéből vágjuk ki, majd többször váltott vízben mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A velőt pár percig langyos vízben áztatjuk, majd lehúzzuk róla a hártyát és apróra vágjuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és olajon kevergetve, sárgára pirítjuk. A vesét hozzáadjuk és kis lángon addig pirítjuk, amíg kifehéredik és megpuhul. Kb 5 perc. Ekkor hozzáadjuk a velőt, megfűszerezzük és nagy lángon még két percig pirítjuk.
Hagymás tört burgonyával vagy kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)