Vesevelő (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Uzsonna, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A vesét lapjában vágjuk félbe, tisztítsuk meg, a fehér részt a belsejéből vágjuk ki, majd többször váltott vízben mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A velőt pár percig langyos vízben áztatjuk, majd lehúzzuk róla a hártyát és apróra vágjuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és olajon kevergetve, sárgára pirítjuk. A vesét hozzáadjuk és kis lángon addig pirítjuk, amíg kifehéredik és megpuhul. Kb 5 perc. Ekkor hozzáadjuk a velőt, megfűszerezzük és nagy lángon még két percig pirítjuk. Hagymás tört burgonyával vagy kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||