Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sütőben sült tészták (509 db.)

Ricottás cookie

Keverjük habosra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a ricottát, a vaníliakivonatot és a tojásokat. Végül forgassuk bele a sütőporral és a sóval összeszitált lisztet. Evőkanálnyi adagokban rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, ... tovább

Ricottás epertorta

A kétszersültet reszeljük le, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, a tojásokat, a cukrot, az őrölt mogyorót és keverjük össze. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tortaformába és előmelegített ... tovább

Rizses túrótorta

a rizst térfogatának megfelelő vízzel leöntjük és felforraljuk, hagyjuk, hogy a vizet beszívja és a lángot eloltva, 10 percig pihentetjük. A ricottát, a mascarponét, a tojások sárgáját, a vanília kivonatot és a tejfölt simára ... tovább

Rizsfelfújt

A rizst, térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel és csipet sóval felfőzzük, majd a lángot takarékra véve hagyjuk, hogy a vizet felszívja. Ekkor leöntjük a tejjel és ha felforrt, a lángot lekapcsoljuk. 10 percig állni hagyjuk. ... tovább

Rizsfelfújt aszalt barackkal

2 deci vizet felforralunk, egy csipet sóval és beleöntjük a rizst, ha a rizs a vizet felitta ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd kevergetve 5 percig főzzük, ekkor szorosan lefedjük, a lángot kikapcsoljuk és hűlni hagyjuk. Amikor már ... tovább

Rizsfelfújt málnával

A rizsre öntünk térfogatának megfelelő mennyiségű vizet, egy csipet sót és felforraljuk, ha a felszínén már nem látszik folyadék ráöntjük a tejet és újraforrás után szorosan lefedve, a lángot lekapcsoljuk. Negyed óra alatt ... tovább

Rozi fonott kalácsa

Egy tojássárgáját két evőkanál tejjel elkeverjük és hűtőbe tesszük. 2 deci langyos, cukrozott tejben fölfuttatjuk az élesztőt, a lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, majd az élesztős és a maradék langyos tejjel ... tovább

Rozslisztes kenyér

Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A liszteket és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz hozzáadásával (kb. ... tovább

Rozsos zsemle

Az élesztőt 1 dl langyos, mézes vízben felfuttatjuk. A liszteket átszitáljuk és a sóval összekeverjük. A felfutott élesztőt hozzáöntjük és a szükséges tejjel közepes keménységű tésztát gyúrunk. 50-60 percig letakarva, meleg ... tovább

Sacher torta

A puha vajat a cukor kétharmadával habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Habbá verjük a tojások fehérjét a maradék cukorral és csipetnyi sóval. Az olvasztott ... tovább