Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsételek (1138 db.)

Kápiás rakott csirkemell

A csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A kápiát vékony csíkokra vágjuk. A tejfölbe keverjük a tojást, a kellő mennyiségű sóval és borssal. Egy tepsit olajjal ... tovább

Káposztás csülök cseréptálban

A füstölt csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss vízben feltesszük főni. Fél óra főzés után mellétesszük a nyers csülköt is. Kb egy óra alatt elkészül. Közben a félfőre vágott hagymát, a néhány vágással ... tovább

Káposztás galamb

A galambok mellét fejtsük ki, a galamb többi részét tegyük el. Kitűnő levest főzhetünk belőle. A mellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, barnára sütjük. A galambmellet félretéve, a megmaradt sütőzsiradékban ... tovább

Káposztás libacomb

A káposztát, ha szükséges átöblítjük. Egy tepsi aljára terítjük, beledugjuk a babért. Ráhelyezzük a megsózott, borsozott combokat. A hagymákat rádaraboljuk és betakarjuk a szalonnaszeletekkel. Öntsünk alá egy kis vizet vizet és ... tovább

Káposztás rizses hús

Lefedhető, sütőálló tálban, a felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a kockára aprított hús fehéredésig sütjük rajta. Hozzákeverjük a csíkokra szelt káposztát, a felkarikázott répát és ezekkel is ... tovább

Káposztás sült tarja

A felszeletelt tarját sózzuk, borsozzuk, majd az olajon átsütjük. Sütőtepsibe terítjük. A kevés zsíron, a cukorral, a köménnyel, és a csillagánizzsal elkevert káposztát megpirítjuk és a lesütött húsokra terítjük. Tejföllel ... tovább

Káposztás szarvashús gemenci módra

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, majd a centis kockára vágott szarvashúst. Közben a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, valamint a borsikafűvel ízesítjük. ... tovább

Kapris csirkecomb zöldséges kuszkusszal

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Melegen tartjuk és a sütőzsiradékban a finomra vágott hagymákat, a kaprit és a fűszereket összepároljuk. Visszatéve a combokat, mindig, csak kevés vízzel ... tovább

Kapris sertésnyelv

A sertésnyelvet sós vízben kuktában, 20 perc alatt megfőzzük, majd a bőrét lehúzzuk. Szeletekre vágjuk. A hagymát, az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a nyelvszeleteket. Összepároljuk, majd rászórjuk az összevágott ... tovább

Kapris-citromos sertésborda

A sertésbordákat gyengéden kiverjük és szélükön a hártyát bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a lisztből, tojásból, kevés víz hozzáadásával, kevert masszába mártjuk. Középforró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára ... tovább