A kacsamell bőréből kiszedegetjük a tolltokokat, a legegyszerűbb csipesszel. A bőrt a húsig, de húst már nem, bevagdossuk mindkét irányból, centis távolságra, a vágások rombusz formát alkossanak. Bedörzsöljük a húst a só, bors, majoránna keverékkel és 20 percet szobahőmérsékleten pihentetjük. Előmelegített, vastag falú serpenyőbe tesszük a melleket, a bőrükkel lefelé és 8-10 perc alatt kisütjük a zsírt a bőr alól, néha mozgassuk meg a húst és figyeljünk, hogy a bőr mindenhol elérje a serpenyő alját. Villával, még véletlenül se szúrjunk bele a sülő húsba, majd megfordítva 2-3 perc alatt süssük meg a húsos oldalt is. Néhány kanál zsiradékot tegyünk tepsibe és a kacsamellet a bőrével felfelé belefektetjük, majd a vékonyra karikázott fokhagymát mellészórjuk. 140 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük. Tálalás előtt, fóliával letakarva 10 percig pihentessük, majd ferdén vékonyra szeletelve, előmelegített tálra tesszük.
A kacsamell belseje így rózsaszínű, szaftos, ha tovább hagyjuk a sütőben, teljesen átsüthetjük, de aki ilyet eszik, az megérdemli.