Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kacsamell sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 db kacsamell 186 19 12 0.4 0 79
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kacsamell bőréből kiszedegetjük a tolltokokat, a legegyszerűbb csipesszel. A bőrt a húsig, de húst már nem, bevagdossuk mindkét irányból, centis távolságra, a vágások rombusz formát alkossanak. Bedörzsöljük a húst a só, bors, majoránna keverékkel és 20 percet szobahőmérsékleten pihentetjük. Előmelegített, vastag falú serpenyőbe tesszük a melleket, a bőrükkel lefelé és 8-10 perc alatt kisütjük a zsírt a bőr alól, néha mozgassuk meg a húst és figyeljünk, hogy a bőr mindenhol elérje a serpenyő alját. Villával, még véletlenül se szúrjunk bele a sülő húsba, majd megfordítva 2-3 perc alatt süssük meg a húsos oldalt is. Néhány kanál zsiradékot tegyünk tepsibe és a kacsamellet a bőrével felfelé belefektetjük, majd a vékonyra karikázott fokhagymát mellészórjuk. 140 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük. Tálalás előtt, fóliával letakarva 10 percig pihentessük, majd ferdén vékonyra szeletelve, előmelegített tálra tesszük.
A kacsamell belseje így rózsaszínű, szaftos, ha tovább hagyjuk a sütőben, teljesen átsüthetjük, de aki ilyet eszik, az megérdemli.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)