| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db kacsamell | 186 | 19 | 12 | 0.4 | 0 | 79 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kacsamell bőréből kiszedegetjük a tolltokokat, a legegyszerűbb csipesszel. A bőrt a húsig, de húst már nem, bevagdossuk mindkét irányból, centis távolságra, a vágások rombusz formát alkossanak. Bedörzsöljük a húst a só, bors, majoránna keverékkel és 20 percet szobahőmérsékleten pihentetjük. Előmelegített, vastag falú serpenyőbe tesszük a melleket, a bőrükkel lefelé és 8-10 perc alatt kisütjük a zsírt a bőr alól, néha mozgassuk meg a húst és figyeljünk, hogy a bőr mindenhol elérje a serpenyő alját. Villával, még véletlenül se szúrjunk bele a sülő húsba, majd megfordítva 2-3 perc alatt süssük meg a húsos oldalt is. Néhány kanál zsiradékot tegyünk tepsibe és a kacsamellet a bőrével felfelé belefektetjük, majd a vékonyra karikázott fokhagymát mellészórjuk. 140 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük. Tálalás előtt, fóliával letakarva 10 percig pihentessük, majd ferdén vékonyra szeletelve, előmelegített tálra tesszük.