Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kakashere pörkölt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Bálint nap, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg kakashere ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát apróra vágom, a paprikát és a paradicsomot felkockázom. Az olajon megpirítom a hagymát, majd rádobom a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát, addig párolom amíg összeesik. Kevés vizet öntök rá és zsírjára sütöm, ekkor rászórom a pirospaprikát és azonnal felöntöm egy pohár vízzel. A gondosan megtisztított kakasherét belekeverem, fűszerezem borssal, sóval és 10 perc alatt készre főzőm. A fűszerezés ne legyen erőteljes, hogy a here sajátos ízét, ne nyomja el.
Nokedli vagy tarhonya a hozzáillő köret, de kenyérrel és kovászos uborkával is finom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)