A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarva, a darált borjúcombbal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal összedolgozzuk. A megtisztított karalábékat kivájjuk és a húsmasszát beletöltjük. A karalábédarabokat a ... tovább
A húst tisztítsuk meg a hártyáitól. Ferdén tűzdeljük meg a szalonnából, uborkából és répából vágott csíkokkal. Kötözzük át konyhai zsineggel, majd sózzuk, borsozzuk meg. A felforrósított olajon süssük körbe. Tegyük ... tovább
A marhacombból vágott szeleteket kiverjük. Sóval, borssal meghintjük és az egyik oldalát mustárral bekenjük. A mustáros oldalra a csíkokra vágott uborkát ráfektetjük. Feltekerjük, majd a zsineggel átkötjük. A felhevített zsíron ... tovább
A húst ujjnyi csíkokra vágjuk és a forró olajon megpirítjuk. Mellédobjuk a vékonyra vágott répát és a finomra aprított hagymát, ha ezek is megpirultak, felöntjük húsalaplével és megfűszerezve, fedő alatt takarékon puhára ... tovább
A hátszínt lehártyázzuk és felszeleteljük, gyengén kiklopfoljuk. A zöldségeket megtisztítva felkockázzuk. A hús, a fűszereket, a zöldségeket összeforgatjuk, leöntjük a borral (sót ne tegyünk bele!!!) és üveg vagy egyéb ... tovább
A húst 8 szeletre vágjuk, és deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalával ugyanezt csináljuk. Addig mártogatjuk a morzsába és verjük bele, amíg jól láthatóan ... tovább
A felforrósított olajon, folyamatosan kevergetve, süssük barnára a darált marhahúst. Adjuk hozzá az apró darabokra vágott paprikát és a finomra metélt hagymát. Átsütjük ezzel is, majd felöntjük a fűszerekkel elkevert ... tovább
Fél deci olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a lereszelt zellert és répát. Ha a zöldségek lepirultak, hozzákeverjük a felszeletelt gombát, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és ezzel is zsírjára sütjük. Felöntjük a ... tovább
A húst szépen megformázzuk, majd a felhevített olajon körbesütjük. Kivesszük a zsiradékból és meghintjük sóval és borssal. A zsiradékon átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, rátesszük az elősütött húst, mellédobjuk a ... tovább
A kockára vágott szalonna zsírját kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej finomra aprított hagymát és fokhagymát.
A csíkokra vágott zöldpaprikát rádobom és üvegesre párolom. Ezután a megtisztított, lehártyázott, apróra vágott ... tovább