Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vörösboros bélszíntokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
5 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
10 dkg zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
60 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Fél deci olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a lereszelt zellert és répát. Ha a zöldségek lepirultak, hozzákeverjük a felszeletelt gombát, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és ezzel is zsírjára sütjük. Felöntjük a borral, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor botmixerrel áttörjük és melegen tartjuk. A bélszínt ceruzányi csíkokra vágjuk és hirtelen átsütjük a maradék olajban, lecsepegtetve, összeforraljuk a mártással. Ne forraljuk sokáig, mert a hús megkeményedik.
Burgonyafánkkal vagy krokettel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)