Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkéből (296 db.)

Tanyasi töltött csirkemell

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott bacont, a sonkát és a kolbászt. A keveréket zsírjára sütjük, majd hűlni hagyjuk. Belekeverjük az apróra vágott uborkát, a mustárt és ... tovább

Tárkonyos sült csirke

A tárkonyt és a metélőhagymát vágjuk finomra keverjük el a mustárral és a vajjal. A megtisztított csirkét sózzuk és borsozzuk meg kívül-belül, majd kenjük be , a bőre alatt is, a fűszeres vajjal. Kívülről ecseteljük be az ... tovább

Tárkonyos, gombás csirkecomb

A megmosott csirkecombokat a kettévágom, ízlés szerint kicsontozom és besózom, megborsozom. A megtisztított vöröshagymát finomra vágom és az olaj, vaj keverékén üvegesre párolom, majd a csirkecombokat ráteszem és erős tűzön ... tovább

Tárkonyos, zöldséges csirke

A bográcsba olajat öntünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lebőrözött, kicsontozott majd kockára vágott csirkecombot és átsütjük, közben hozzáadjuk a fűszereket, a tárkony kivételével. Ha a hús ... tovább

Tavaszi kapros csirke

A csirkét a szokásos módon feldaraboljuk, besózzuk, megborsozzuk és fél óra állás után az olajon megpirítjuk, fehérborral felöntjük és takarékon puhára pároljuk. Ha kell a levét kevés forró víz hozzáadásával pótoljuk. A ... tovább

Tavaszi tepsis csirkemell

A csirkemellet lapjában félbevágjuk és sózva, borsozva a felhevített olajon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban, a felkarikázott, illetve kockára vágott zöldségeket átpirítjuk. A burgonyát, a ... tovább

Tavaszi tészta

Egy evőkanál olajban elősütjük, a kis kockára vágott, előzőleg sózott és borsozott csirkemellet. Két evőkanál, felhevített olajban, megpároljuk a csíkokra, illetve karikára vágott, zsenge zöldségeket, majd félretesszük őket. ... tovább

Tejszínes mustáros csirkeszány

A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a bacont és zsírjára sütjük. A csirkeszárnyat 3 darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, máshoz. A vastagabb részeket hozzáadjuk a ... tovább

Tengerészek chilis babja

A felhevített olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Belekeverjük a kis kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Közben, zúzott fokhagymával, borssal és őrölt édesköménnyel fűszerezzük. Leöntjük a kézzel ... tovább

Tepsiben rántott csirke salátával

A csirke felsőcombot sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsával elkevert parmezánba forgatjuk. Olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét is megspricceljük olajjal. 200 fokra ... tovább