Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Körtesaláta roquefortöntettel

A vörösborba dobjuk a fűszereket és hozzáöntünk négy deci vizet. Felforraljuk. A meghámozott körte magházát eltávolítjuk és kockára vágjuk és a vörösboros lébe tesszük. Pár percig főzzük, de maradjon roppanós. A ... tovább

Kossuth kifli

A lisztet, a sütőporral és a sóval elkeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojások sárgájával és a citromlével rugalmas tésztává gyúrjuk. Fél centi vastag körlappá nyújtjuk és cikkekre vágjuk. A töltelékkel betöltjük, majd ... tovább

Kovászolt kerekrépa

A megtisztított kerekrépát felszeleteljük, nagyméretű befőttesüveg aljára egy csokor, megmosott kaprot teszünk, majd a felszeletelt répát belerakosgatjuk. A fűszereket a répaszeletek közé szórjuk. Ha az üveg megtelt, a tetejére ... tovább

Kovászos uborkás újburgonyasaláta

A burgonyát sóval és babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük. Lecsepegtetve langyosra hűtjük. A kovászos uborkát kis kockára vágjuk, majd beleforgatjuk a joghurtba, melyben elkevertük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott ... tovább

Kovászos uborkával töltött sonkatekercs

A túrót és a mascarponét összekeverjük a finomra vágott kaporral és a frissen reszelt tormával. Ízesítsük sóval és csipetnyi borssal. Kenjük a sonkaszeletekre és a rövidebbik oldalukra fektessük, a hosszában elnegyedelt, ... tovább

Krampampuli

Hagyományos szilveszteri ital, már a készítése is kiváló hangulatot teremt. Megfelelő méretű, tűzálló üvegedénybe felvagdalt fügét, datolyát, aszaltszilvát, mazsolát és kandírozott narancs és citromhéjat rakunk. A tál ... tovább

Krémes

Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. Az első tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük ... tovább

Krémes burgonyasaláta

A burgonyát, lehetőleg salátának valót, héjéban, sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd fél centi vastagra szeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, elkeverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel és egy tálba ... tovább

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a ... tovább